Profin financiele en assurantieadviseurs profin_financiele_assurantieadviseurs.svg

Pensioen

Pensioen

Als directeur-grootaandeelhouder of zelfstandig ondernemer bent u gewend beslissingen te nemen. Naast maatregelen die passen binnen de doelstellingen van uw bedrijf neemt u ook beslissingen om uw privé situatie zeker stellen. Voldoende inkomen als u met pensioen gaat bijvoorbeeld. Hoe u uw oudedagsvoorziening wilt regelen, kunt u grotendeels zelf bepalen. Profin informeert u graag over de mogelijkheden en faciliteiten.

DGA: Eigen Beheer of Verzekerd Pensioen?

Pensioen in eigen beheer wordt vaak gezien als een middel om fiscaal voordeel te behalen binnen de vennootschap, maar behelst feitelijk veel meer dan een melding in de fiscale jaarrekening. In de praktijk worden de risico´s van Eigen Beheer niet altijd (tijdig) onderkend, waardoor de continuïteit van de onderneming in gevaar kan komen. Een alternatief kan zijn om de pensioenopbouw buiten de onderneming te realiseren. Wij begeleiden u en uw accountant graag bij het maken van de juiste keuze.

ZZP Pensioenfonds?

Als zelfstandig ondernemer kunt u een deel van de winst reserveren voor uw oudedagsvoorziening door gebruik te maken van de oudedagsreserve, de vroegere FOR. Het besparen van belasting maakt het aantrekkelijk om hieraan deel te nemen, maar u dient wel rekening te houden dat u later belasting moet betalen. Ook maandelijks geld opzij leggen in een spaar- of lijfrenterekening kan een prima oplossing zijn om te zorgen voor de oudedag.

In het pensioenakkoord heeft het Kabinet groen licht gegeven voor de oprichting van een ZZP Pensioenfonds. Dit fonds - waarvan de invoering begin 2015 is voorzien - zal een regeling op vrijwillige basis zijn waarbij de ZZP-er naast sparen voor de oudedag ook een voorziening bij overlijden en arbeidsongeschiktheid kan regelen. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet!

Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek.

Deze pagina delen/doorsturen op social media  delen op
 social media

Stel ons een vraag

+31 (0)33 - 247 50 45

Profin op Facebook

Bezoek ons

Profin financiële en assurantieadviseurs
Utrechtseweg 154
3818 ES Amersfoort

  • Theater voor het leven in het DeLaMar
Persbericht 19 januari 2018

Op maandagavond 12 februari 2018 leveren het Concertgebouw Kamerorkest en bekende artiesten als Dominic Seldis, Lisanne Spaander, Marc de Hond, Menno de Bree en Michiel Borstlap een bijzondere bijdrage aan de bestrijding van kanker. Zij treden tijdens een groots benefiet concert belangeloos op voor Theater for Life. Theater for Life is een initiatief van Barcode for Life en de opbrengst gaat dan ook voor de volle 100% naar het Center for Personalized Cancer Treatment. 

Een adembenemende show over menselijke veerkracht
Familie, partner, vriend(in), collega. Kanker is geen onbekende. Een persoonlijke behandeling kan het verschil maken. Daar zetten de mensen achter Theater for Life zich voor in. Het Amsterdamse DeLaMar theater heeft speciaal voor Theater for Life de Wim Sonneveld zaal beschikbaar gesteld. Bezoekers kunnen genieten van een bijzondere line-up van artiesten, met zeer persoonlijke verhalen. Zoals Lisanne Spaander, die doorbrak bij het grote publiek met de emotionele single ‘Vechtersbaas’. Op 12 februari neemt zij het publiek mee in haar strijd tegen kanker en ondersteunt ze haar verhaal met prachtige nummers van haar nieuwe album ‘Mijn Strijd’. Marc de Hond legt, in een stuk van zijn inspirerende show ‘Scherven brengen geluk’, uit hoe hij gelukkig is geworden dankzij zijn dwarslaesie. Pianist en componist Michiel Borstlap raakt het publiek door de adembenemende klanken van zijn nieuwe solo-album: Velvet. Het Concertgebouw Kamerorkest met contrabassist (en Maestro-jurylid) Dominic Seldis, brengt een warme mix van romantische stukken. Een adembenemende show die verbindt en versteld doet staan van de menselijke veerkracht.

Baanbrekend DNA onderzoek
De opbrengst van de kaartverkoop gaat voor 100% naar het Center for Personalized Cancer Treatment, een samenwerkingsverband van Nederlandse ziekenhuizen die baanbrekend onderzoek doen naar de behandeling van kanker op maat, op basis van het DNA profiel van de tumor. Steeds meer patiënten ervaren hierdoor minder bijwerkingen omdat ze een behandeling krijgen die beter aansluit bij hun ‘afwijking in het DNA’. Ook wordt steeds duidelijker dat medicijnen voor de ene kankersoort wellicht ook werken voor de andere en zo kunnen er enorme stappen worden gemaakt in de behandeling van kanker.

Tickets variëren van €49,50 tot €79. Dit is inclusief koffie of thee, een kleine versnapering bij ontvangst en uitgebreide hapjes plus drankje tijdens de pauze én de naborrel. Allemaal mogelijk gemaakt door de sponsoren. Kaarten zijn te koop via www.theaterforlife.nl.
-
Disclaimer Cookies