Profin financiele en assurantieadviseurs profin_financiele_assurantieadviseurs.svg

Pensioen

Pensioen

Als directeur-grootaandeelhouder of zelfstandig ondernemer bent u gewend beslissingen te nemen. Naast maatregelen die passen binnen de doelstellingen van uw bedrijf neemt u ook beslissingen om uw privé situatie zeker stellen. Voldoende inkomen als u met pensioen gaat bijvoorbeeld. Hoe u uw oudedagsvoorziening wilt regelen, kunt u grotendeels zelf bepalen. Profin informeert u graag over de mogelijkheden en faciliteiten.

DGA: Eigen Beheer of Verzekerd Pensioen?

Pensioen in eigen beheer wordt vaak gezien als een middel om fiscaal voordeel te behalen binnen de vennootschap, maar behelst feitelijk veel meer dan een melding in de fiscale jaarrekening. In de praktijk worden de risico´s van Eigen Beheer niet altijd (tijdig) onderkend, waardoor de continuïteit van de onderneming in gevaar kan komen. Een alternatief kan zijn om de pensioenopbouw buiten de onderneming te realiseren. Wij begeleiden u en uw accountant graag bij het maken van de juiste keuze.

ZZP Pensioenfonds?

Als zelfstandig ondernemer kunt u een deel van de winst reserveren voor uw oudedagsvoorziening door gebruik te maken van de oudedagsreserve, de vroegere FOR. Het besparen van belasting maakt het aantrekkelijk om hieraan deel te nemen, maar u dient wel rekening te houden dat u later belasting moet betalen. Ook maandelijks geld opzij leggen in een spaar- of lijfrenterekening kan een prima oplossing zijn om te zorgen voor de oudedag.

In het pensioenakkoord heeft het Kabinet groen licht gegeven voor de oprichting van een ZZP Pensioenfonds. Dit fonds - waarvan de invoering begin 2015 is voorzien - zal een regeling op vrijwillige basis zijn waarbij de ZZP-er naast sparen voor de oudedag ook een voorziening bij overlijden en arbeidsongeschiktheid kan regelen. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet!

Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek.

Deze pagina delen/doorsturen op social media  delen op
 social media

Stel ons een vraag

+31 (0)33 - 247 50 45

Profin op Facebook

Bezoek ons

Profin financiële en assurantieadviseurs
Utrechtseweg 154
3818 ES Amersfoort

-
Disclaimer Cookies