Profin financiele en assurantieadviseurs profin_financiele_assurantieadviseurs.svg
Vergelijkingssite onafhankelijk? Niet dus!

Vergelijkingssite onafhankelijk? Niet dus!

Als uitkomst van een recent onderzoek berichtte Ditzo, een online verzekeraar en onderdeel van ASR Verzekeringen, dat vergoedingen tot 200 euro per autopolis aan een vergelijkingssite geen uitzonderingen zijn. Hiermee staatde ogenschijnlijke onafhankelijkheid van de vergelijkingssites zoals Independer ter discussie. Want wie garandeert dat een vergelijkingssite u niet de polis adviseert waarvoor zij de hoogste vergoeding voor ontvangen?
 

Een vergoeding van een verzekeraar aan een bemiddelaar zou in balans moeten zijn met de geleverde toegevoegde waarde en uitlegbaar zijn aan de consumenten. Uiteindelijk betaalt de consument de rekening.

Ditzo heeft zich afgevraagd of een eenmalige vergoeding van € 175 per afgesloten polis in balans is met de toegevoegde waarde van een vergelijkingssite. De werkzaamheden van bijvoorbeeld Independer zijn beperkt tot een eenvoudige prijsvergelijking zonder dat er sprake is van een bij de consument passende verzekering waarbij gekeken wordt naar prijs en voorwaarden.

Indpender is het niet eens met de stelling van Ditzo. Zij communiceren dat zij voornamelijk werken met doorlopende vergoedingen. De gemiddelde hoogte van die vergoedingen wordt op de website gepubliceerd en bedraagt € 58 per jaar voor een autoverzekering. En dat klopt als je er vanuit gaat dat een verzekering 3 jaar loopt. 3 maal € 58 is precies € 175. Independer ontvangt het bedrag echter vooraf en in één keer. Als de polis korter loopt, dan is de vergoeding beduidend hoger. En het wordt nog erger als Independer u elk jaar probeert te overtuigen om over te stappen naar een "goedkopere" autoverzekering. Dat betekent gewoon een forse beloning voor Independer.

Het advies is simpel: kijk gerust voor een vergelijking van de verschillende premies van een autoverzekering op één van de vele vergelijkingssites, maar ga vervolgens naar een adviseur die de voor de klant best passende autoverzekering – qua prijs én voorwaarden – zoekt. Een adviseur ontvangt een doorlopende vergoeding van de verzekeraar.  

Deze pagina delen/doorsturen op social media  delen op
 social media

Stel ons een vraag

+31 (0)33 - 247 50 45

Profin op Facebook

Bezoek ons

Profin financiële en assurantieadviseurs
Utrechtseweg 154
3818 ES Amersfoort

  • Theater voor het leven in het DeLaMar
Persbericht 19 januari 2018

Op maandagavond 12 februari 2018 leveren het Concertgebouw Kamerorkest en bekende artiesten als Dominic Seldis, Lisanne Spaander, Marc de Hond, Menno de Bree en Michiel Borstlap een bijzondere bijdrage aan de bestrijding van kanker. Zij treden tijdens een groots benefiet concert belangeloos op voor Theater for Life. Theater for Life is een initiatief van Barcode for Life en de opbrengst gaat dan ook voor de volle 100% naar het Center for Personalized Cancer Treatment. 

Een adembenemende show over menselijke veerkracht
Familie, partner, vriend(in), collega. Kanker is geen onbekende. Een persoonlijke behandeling kan het verschil maken. Daar zetten de mensen achter Theater for Life zich voor in. Het Amsterdamse DeLaMar theater heeft speciaal voor Theater for Life de Wim Sonneveld zaal beschikbaar gesteld. Bezoekers kunnen genieten van een bijzondere line-up van artiesten, met zeer persoonlijke verhalen. Zoals Lisanne Spaander, die doorbrak bij het grote publiek met de emotionele single ‘Vechtersbaas’. Op 12 februari neemt zij het publiek mee in haar strijd tegen kanker en ondersteunt ze haar verhaal met prachtige nummers van haar nieuwe album ‘Mijn Strijd’. Marc de Hond legt, in een stuk van zijn inspirerende show ‘Scherven brengen geluk’, uit hoe hij gelukkig is geworden dankzij zijn dwarslaesie. Pianist en componist Michiel Borstlap raakt het publiek door de adembenemende klanken van zijn nieuwe solo-album: Velvet. Het Concertgebouw Kamerorkest met contrabassist (en Maestro-jurylid) Dominic Seldis, brengt een warme mix van romantische stukken. Een adembenemende show die verbindt en versteld doet staan van de menselijke veerkracht.

Baanbrekend DNA onderzoek
De opbrengst van de kaartverkoop gaat voor 100% naar het Center for Personalized Cancer Treatment, een samenwerkingsverband van Nederlandse ziekenhuizen die baanbrekend onderzoek doen naar de behandeling van kanker op maat, op basis van het DNA profiel van de tumor. Steeds meer patiënten ervaren hierdoor minder bijwerkingen omdat ze een behandeling krijgen die beter aansluit bij hun ‘afwijking in het DNA’. Ook wordt steeds duidelijker dat medicijnen voor de ene kankersoort wellicht ook werken voor de andere en zo kunnen er enorme stappen worden gemaakt in de behandeling van kanker.

Tickets variëren van €49,50 tot €79. Dit is inclusief koffie of thee, een kleine versnapering bij ontvangst en uitgebreide hapjes plus drankje tijdens de pauze én de naborrel. Allemaal mogelijk gemaakt door de sponsoren. Kaarten zijn te koop via www.theaterforlife.nl.
-
Disclaimer Cookies