Profin financiele en assurantieadviseurs profin_financiele_assurantieadviseurs.svg
Onrust over stijgende hypotheekrente onterecht

Onrust over stijgende hypotheekrente onterecht

Rabobank bestuurder Bruggink heeft veel onrust veroorzaakt door zijn opmerking dat de hypotheekrente de komende jaren flink zal oplopen. Als reactie sprak hoogleraar financiële markten Arnoud Boot in een uitzending van BNR Nieuwsradio duidelijke taal “Het is verkeerde informatie, volstrekt onjuist en het moet gewoon van tafel”

Volgens Rabobank bestuurder Bruggink zal de hypotheekrente de komende jaren flink oplopen als de banken nog geld willen verdienen aan de financiering van onroerend goed. Lage marges op hypotheekproducten zullen volgens de Rabo-bestuurder er toe leiden dat banken in de toekomst delen van hun hypotheekportefeuilles aan institutionele beleggers gaan verkopen wat weer zorgt voor een hogere hypotheekrente.

Het is maar de vraag of Bruggink met zijn opmerking het officiële standpunt van de Rabobank innam. Het is niet voor te stellen dat de Rabobank op dit moment zonder hypotheken kan. Juist de hypotheekproductie is dé reden dat de bank positieve resultaten draait. De huidige hypotheekrentes bevatten een forse marge voor de bank. De basisrente is historisch laag en de hypotheekrentes worden kunstmatig hoog gehouden.

Volgens Boot is “Bruggink als financieel bestuurder van de bank ongetwijfeld goed in het risicomanagement, accountantsdienst en controledienst, maar buitengewoon ongelukkig in zijn publieke optredens" De verwachting is dat de raad van bestuur van de Rabobank de uitspraken van Bruggink zullen corrigeren.

Deze pagina delen/doorsturen op social media  delen op
 social media

Stel ons een vraag

+31 (0)33 - 247 50 45

Profin op Facebook

Bezoek ons

Profin financiële en assurantieadviseurs
Utrechtseweg 154
3818 ES Amersfoort

-
Disclaimer Cookies