Profin financiele en assurantieadviseurs profin_financiele_assurantieadviseurs.svg
Hypotheekrente historisch laag! En nu?

Hypotheekrente historisch laag! En nu?

De hypotheekrente staat op een historisch dieptepunt. Veel mensen die jaren geleden hun hypotheekrente voor langere tijd vast hebben gezet, zouden graag profiteren van de huidige lage rentestand. Maar hoe regel je dat?

Om te kunnen profiteren van de lage rentestand moet je het contract met je hypotheekbank wijzigen of beëindigen. Als de rentevastperiode nog niet is verstreken kun je het contract alleen maar wijzigen of beëindigen als je de hypotheekbank een boeterente betaalt.

De boeterente kun je in één keer betalen of 'uitsmeren' over de nieuwe rentevastperiode. Dit wordt rentemiddeling genoemd. Tot 7 december 2015 had het in één keer betalen van de boeterente een voordeel omdat de rente fiscaal aftrekbaar was bij de aangifte inkomstenbelasting. Vanaf 7 december 2015 geldt dit nu ook voor de rentemiddeling zo heeft Staatssecretaris Wiebes van Financiën bepaald.

Maar wat is nu verstandig in uw situatie? De huidige rente blijven betalen, in één keer boeterente betalen of rente middelen? De hypotheekspecialisten van Profin kunnen het eenvoudig voor u uitrekenen en aangeven welke mogelijkheid het beste bij u past!

Neem contact op met Folkert Fennema of René Kole op 033-2475045, zij helpen u graag verder.

Deze pagina delen/doorsturen op social media  delen op
 social media

Stel ons een vraag

+31 (0)33 - 247 50 45

Profin op Facebook

Bezoek ons

Profin financiële en assurantieadviseurs
Utrechtseweg 154
3818 ES Amersfoort

-
Disclaimer Cookies